Fotografía inspirada en Ansel Adams

Aquest és el primer treball pràctic del 3r trimestre el qual consisteix fer fotografies inspirades en un/una fotogràf/afa famòs/osa.Jo he triat a Ansel Easton Adams del qual us deixo una petita descripció de la seva vida/ obra. (San Francisco, Califòrnia 20 de febrer de 1902 - 22 d'abril de 1984) va ser un fotògraf nord-americà, conegut per desenvolupar l'anomenat sistema de zones.Què és el sistema de zones?El sistema de zones és una tècnica d'exposició i revelat fotogràfic inventada per Ansel Adams i F. Archer a final dels anys 30. Les zones li proporcionen al fotògraf un mètode sistemàtic per definir amb precisió la relació entre la manera en la qual veu el subjecte fotogràfic i el resultat que aconseguirà la feina. En certa manera, el sistema de zones exerceix el mateix paper que la gestió del color per als fotògrafs digitals. Permet una correlació directa entre el món visual i la còpia fotogràfica final.

Es conegut per les seves fotografies en blanc i negre de paisatges del parc nacional de Yosemite als Estats Units (entre altres paisatges) i com a autor de nombrosos llibres sobre fotografia com la seva trilogia de manuals d'instrucció tècnica (La Cambra, El Negatiu i La Còpia). Va fundar l'associació fotogràfica Grup f / 64 juntament amb altres mestres com Edward WestonWillard Van DykeImogen Cunningham i altres.

El seu sistema de zones és una demostració de com la càmera o el fotòmetre (o exposímetre) de la mateixa mesura el gris mitjà de 18% de reflectància com a zona mitjana. El fotògraf ha d'augmentar l'exposició (o disminuir-la) depenent de quants passos de gris vulgui fixar com a punt de mesurament. El fotòmetre de qualsevol càmera, fins i tot digital, sempre "vol" veure la zona mesura com un gris mitjà.

Jo he volgut fotografiar Girona tota la zona del barri vell i editar-les amb més o menys exposició,com en el sistema de zones































Comentarios

Entradas populares